Onze voeten zijn ons lief.

Het leveren van een sportprestatie vereist een goede trainingsbasis. Je wilt fit zijn. Een ieder van ons traint in de zomer daarom hard om in goede conditie het schaatsseizoen in te gaan. We luisteren naar ons lijf, eten gezond, maken gebruik van masseurs, fysiotherapeuten en verzorgen onszelf goed. Voor een optimale fitheid én ter voorkoming van blessures, maken we sinds kort gebruik van de inlegzolen van Formthotics.

Schaatsen begint bij je voeten.

Contact met het ijs maak je middels je voeten, het geeft je het lekkere schaatsgevoel. Je voeten zijn dan ook de basis van je bewegingsketen. Als fysiotherapeut weet ik dat je voetstand doorwerkt naar je knieën, heupen en rug. Zorgen voor een goede basis is dus belangrijk en daarom dragen we Formthotics in onze hardloop- en fietsschoenen en sneakers. In onze custom schaatsen is helaas geen ruimte. 😐

Na twee weken sportzolen dragen is bij ons allemaal een voetafdruk zichtbaar. Dieuwertje heeft de zooltjes in haar hardloopschoenen en vertelt: ‘Na even wennen voel ik de steun bij mijn rechtervoet’. Lisa ervaart minder koude voeten bij het fietsen. Lekker toch! En Iris loopt en staat veel tijdens haar werk: ‘Het loopt fijn en geeft stevigheid’.

 

Formthotics sportzolen geven extra steun, verdelen het lichaamsgewicht over de hele voet en ze zitten ook gewoon heel lekker.

 

Serieus zijn.

Door bezig te zijn met de details proberen we het verschil te maken. Naast het fysieke gedeelte letten we op nog veel meer factoren die invloed hebben op het presteren. Zowel op mentaal vlak als tactisch vlak investeren wij in onszelf, maar ook in ons als team. En dit jaar is dat goed zichtbaar.

Mentale veerkracht.

Na een aantal super jaren die achter ons liggen is het dit seizoen net even anders. De eerste overwinning hebben we vorige week in Den Haag pas behaald. Een teamprestatie waar we extra trots op zijn. Want we moeten dit jaar vechten als team. We spreken onze mentale veerkracht aan, om elkaar gefocust, scherp en vastberaden te houden.

Klaar voor natuurijs.

Dat leverde ons tot vorige week een handvol podiumplekken op, die stuk voor stuk zwaar bevochten waren. Inmiddels begint onze trein goed op gang te komen en kijken we uit naar de wedstrijden die nog gaan komen! Dit tweede deel van het seizoen kijken wij als team erg naar uit, wij houden er allemaal van om te schaatsen op natuurijs! De Weissensee en Luleå staan dik gedrukt in onze agenda’s, maar Nederlands natuurijs zou natuurlijk helemaal gaaf zijn!

We hopen jullie daarom nog te ontmoeten bij één van de volgende wedstrijden of natuurlijk op heel veel aanmoedigingen tijdens het NK op 1 januari in Groningen 😉

Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen.

Tot op de schaatsbaan.
Iris van der SteltLaatste nieuws