Dit is het leukste schaatsteam van Nederland! En het sterkste in het dames marathonpeloton. Team mkbasics.nl won in de winter van 2016-2017 meer dan tien wedstrijden, waaronder de hoofdprijs, de Alternatieve Elfstedentocht en het publicitaire hoogtepunt; de eerste natuurijsmarathon in Noordlaren.

Schaatsteam

Het schaatsteam bestaat uit Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en een nader te bepalen vierde rijdster, en rijdt in de kleuren van hoofdsponsor mkbasics.nl. Niet alleen hele goede schaatsers, maar bovenal benaderbare, zelfbewuste en toegankelijke jonge vrouwen.

Palmares 2016-2017

10 overwinningen in 2016/2017, waaronder:
– Alternatieve Elfstedentocht
– Eerste natuurijsmarathon Noordlaren
– KPN Vierdaagse
– KPN Marathoncup

Community van sportieve vrouwen

Team mkbasics.nl is onderdeel van Mia, wat staat voor My Inner Athlete, een community van vrouwen die aan duursport doen. In januari werd op de Weissensee een gratis clinic voor vrouwen verzorgd, waar veertig sportievelingen op af kwamen. Wij gaan de komende zomer verschillende events organiseren en werken ook aan een kledinglijn.

Wij willen een hechte en sprankelende community vormen van gezonde, sportieve vrouwen met ambitie en stijl. Vrouwen die dagelijks heel uiteenlopende keuzes maken, maar één ding gemeen hebben. Ze weten dat grenzen verleggen in duursport zelfvertrouwen geeft. Dat sportief zijn en er sportief uitzien geen droom is, maar een bewuste keuze om gelukkiger te zijn. En weten dat dit soms bloed, zweet en tranen kost.

Deze community krijgt de naam Mia, wat staat voor My Inner Athlete. Uithangbord van de community is een professioneel vrouwen schaatsteam, waarin stuk voor stuk vrouwen zitten die passen in het profiel. Stijlvol, intelligent, ambitieus in sport én op andere vlakken in het leven. Zelfverzekerd, maar ook eerlijk als het minder gaat. Meestal mooi, maar niet aan het einde van een Elfstedentocht.

Mia vrouwen zijn niet persé schaatsers. Grenzen verleggen in duursport kan ook zijn hardlopen, trailrunning, fietsen of skaten.

We richten ons op vrouwen die inline-skaten, schaatsen, fietsen en hardlopen en we binden hen door:

– Eerlijke social content van de dames van het schaatsteam, afgewisseld met professionele content. Via een eigen social website, Instagram en Facebook. Onderwerpen:
– Doelen stellen, voldoening voelen, overwinning en teleurstelling.
– Mooi zijn, maar niet altijd.
– Gezond leven, maar ook genieten.

– Events. Denk aan:
– Spontane gezamenlijke workouts.
– Informatie-avonden over voeding, training, producten, etc.
– Fun-events met altijd een female touch.
– Reizen naar hotspots.

– Sport en lifestyle producten
– Speciale kledinglijn met Cádomotus en Fila, gericht op inline-skaten, schaatsen, fietsen en hardlopen. Functional, fashion, fun.

Doelstelling community

We willen na het eerste volle seizoen (einde winter 2017-2018) 10.000 volgers hebben. Alle volgers op social media samen van de dames en de reeds aangesloten merken is ongeveer 30.000. Daarnaast denken we via gerichte marketingacties nieuwe vrouwen te binden.

Media-aandacht

Schaatsteam mkbasics.nl scoorde in het seizoen 2016-2017 heel veel media-aandacht, door onder andere de eerste natuurijsmarathon in Noordlaren en de Alternatieve Elfstedentocht te winnen. Beide keren won Lisa van der Geest. Iris van der Stelt won de wedstrijd in Den Haag en klom diverse keren op het podium. Merel Bosma werd tweede van Nederland op het Oostenrijkse natuurijs.

Een greep uit de berichtgeving, waaronder NOS, Telegraaf, AD, Volkskrant, Omroep West, regionale dagbladen.

NOS

Telegraaf

Volkskrant

Omroep West

Hart van Nederland

AD

Sponsormogelijkheden

In 2017-2018 is mkbasics.nl opnieuw hoofdsponsor van het team. Naast het hoofdsponsorschap zijn er mogelijkheden om deel te hebben aan schaats- en zakensucces.

1. Supporter van het succes als co-sponsor

Naast de hoofdsponsor is er ruimte voor drie co-sponsoren. Deze drie co-sponsoren investeren mee in de begroting van het team en krijgen daarvoor terug:

– Zichtbaarheid op het wedstrijdpak en de inrijkleding in de vorm van een logo, bijvoorbeeld een schouder;
– Zichtbaarheid als co-sponsor op onze website mialadies.com;
– Een uitnodiging voor twee relatie-/netwerkevents bij een wedstrijd, met vijf personen;
– Een uitnodiging voor een schaatsclinic met tien personen;
– Post op social media van team en alle rijdsters (+/- 5000 volgers);
– Eventueel aanvullende social media campagne;
– Mogelijkheid om gepersonaliseerde sportkleding tegen gunstige tarieven te bestellen;
– Mogelijkheid om aan te haken bij de sportieve events die worden georganiseerd door Mia.

Co-sponsor word je vanaf 7.500 euro.

2. Samen fan in de relatieclub

Het is niet moeilijk om fan te worden van deze club dames. Zo ontstaat het leukste netwerk van Nederland! In het volgende seizoen streven we naar een netwerk van 20 bedrijven, rondom het enthousiaste, spontane en toegankelijke dames schaatsteam. Voor een betaalbaar bedrag ga je er onderdeel van uit maken en krijg je:

– Zichtbaarheid op onze website als ‘fan van Mia’;
– Een uitnodiging voor twee relatie-/netwerkevents bij een wedstrijd, met twee personen;
– Een uitnodiging voor een schaatsclinic met vijf personen;
– Post op social media van team en alle rijdsters (+/- 5000 volgers);
– Mogelijkheid om gepersonaliseerde sportkleding tegen gunstige tarieven te bestellen;
– Mogelijkheid om aan te haken bij de sportieve events die worden georganiseerd door Mia.

Lid van het leukste en knapste netwerk van Nederland wordt je voor 850 euro.